Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Τελικά ακυρώθηκαν και οι δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών με το υπ’ αριθ. πρωτ. 972/24-1-2011 έγγραφο / απόφαση του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εκλογή του Γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου!!
Αυτό προσπάθησε να αποκρύψει χθες βράδυ ο πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Ι. Μαλτέζος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις, όπου επεχείρησε να πει πως την Κυριακή 30/1 θα ξαναγίνει δημοτικό συμβούλιο για να εκλεγεί ο γραμματέας μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το…Υπουργείο λόγω της ασάφειας του Νόμου !!!
Ποιά τηλεφωνική επικοινωνία και ποιά ασάφεια του Νόμου επικαλείται αλήθεια, όταν είχε δεδομένη την πιο πάνω ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ απόφαση και των δύο [2]  αποφάσεων του Δ.Σ. που αποκρύπτει γιατί ο ίδιος τις εισηγήθηκε;;  
Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την συνεχή ταλαιπωρία που τους υποβάλλει αλλά και τον διασυρμό που υφιστάμεθα ως Δήμος με συνεχείς αναίτιες συνεδριάσεις για ένα εντελώς τυπικό θέμα,          αποδύθηκε σε συνεχείς επικλήσεις του γνωστού τροπαρίου του 60% & σε ειρωνικά σχόλια κατά του Σωτ. Κωτσοβού περί – δήθεν - εκπλήρωσης του «διακαούς πόθου» του να γίνει γραμματέας και τα περί – δήθεν - εμποδίων που αυτός θα έφερνε στην υπογραφή των πρακτικών, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η θέση είναι εντελώς τυπική και γι’ αυτό την Κυριακή θα τον ψηφίσει και η πλειοψηφία !!!
Πρέπει να ξέρει όμως ότι η ιδιότητα κάποιου ως δημοτικού συμβούλου εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις και μέσα σ’ αυτές ανάλογα με την παράταξη που ανήκεις, έχεις υποχρέωση να μετέχεις όπου ο νόμος ορίζει, χωρίς την παραμικρή αντιμισθία…(υπάρχουν και τέτοιες θέσεις κ. Μαλτέζο). 
Είναι γνωστό ότι αυτό & μόνον είναι το πνεύμα της συμμετοχής και της υποψηφιότητας του Σωτ. Κωτσοβού για την εν λόγω θέση και τίποτε άλλο. Άλλωστε στην επί χρόνια ενασχόλησή του με τα κοινά, έχει υπηρετήσει σε πάμπολλα αξιώματα και θέσεις με δεδομένο έργο & παρουσία, χωρίς – σημειωτέον - ποτέ να του απορριφθούν επιλογές ή αποφάσεις ως μη νόμιμες !! Έχει δρόμο μπροστά του ο κ. Μαλτέζος για να σχολιάζει αρνητικά τον οιονδήποτε και το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε με τις χειρότερες προδιαγραφές..
Την Κυριακή για την εκλογή γραμματέα δεν χρειάζεται η θετική ψήφος της πλειοψηφίας στον μοναδικό υποψήφιο, του το αναφέρει άλλωστε η ακυρωτική απόφαση. Ας αφήσει λοιπόν της μεγαθυμίες …
Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι η διάθεση για επικράτηση της νομιμότητας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σκόπιμα ως διάθεση αντίδρασης σε έργο, αλλά και η πλειοψηφία οποιουδήποτε ποσοστού δεν μπορεί να είναι επιχείρημα για ασυδοσία ή επιπολαιότητες..
Τα αναφερόμενα σε διάφορα καθοδηγούμενα λιβελογραφήματα περί – δήθεν - δηλώσεών μου στις «νεραντζιές της πλατείας» πως θα «εμποδίζω τον Καμπόσο όπως μπορώ», τα επιστρέφω στον όποιο τα είπε ή τα έγραψε, αφού ο συγκεκριμένος χώρος της πλατείας μόνον εκείνον χαρακτηρίζει από κάθε πλευρά και ιδιαίτερα της απίστευτης πολιτικής συναλλαγής και του τρόπου επιλογής σειράς έμμισθων θέσεων κάθε είδους που ακολούθησαν. Αυτά όμως είναι άλλο θέμα που θα αναδειχθεί κατά τον χρόνο που πρέπει.
Επειδή όμως τις τελευταίες μέρες μόνον αναδιπλώσεις του Δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. βλέπουμε, κάτι με τον γραμματέα του Δ.Σ. κάτι με το νερό & μέσα σε είκοσι μέρες οι εμμονές γίνονται πλήρεις ανατροπές για το ίδιο θέμα, έχουμε να πούμε ότι οι επιλογές για το θεαθήναι είναι εύκολες. Η δυσκολία αρχίζει όταν πρέπει να ενεργήσεις σοβαρά. Τα περιθώρια δυστυχώς στένεψαν από νωρίς.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα… Εμείς δηλώνουμε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της με διάθεση και επιχειρήματα χωρίς να κοιτάμε τα ποσοστά των εκλογών…
 
                                                                      ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
                                                                             «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»