Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑΣ

- Το Παμπελοποννησιακό Βραβείο μικροψυχίας & αδιαλλαξίας κέρδισε την Κυριακή 2/1 ο Δήμαρχος Άργους κ. Δ. Καμπόσος και η παράταξή του, αναβάλλοντας μοναδικά σ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκλογή γραμματέα & των επιτροπών για την επόμενη Κυριακή [9/1], παρασύροντας και αναβάλλοντας έτσι όλες τις λειτουργίες του Δήμου, τουλάχιστον μέχρι τότε  !!! 

- Επειδή όμως ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξή του στα τοπικά κανάλια για το συγκεκριμένο θέμα είπε μεταξύ άλλων ότι «ο γραμματέας του Δ.Σ. σύμφωνα με τον Νόμο εκλέγεται από την…πλειοψηφία και έτσι εμείς την Κυριακή 9/1 θα αναδείξουμε τον κ. Βασιλόπουλο στη θέση αυτή…» αναφέρομε τα παρακάτω για την πλήρη ενημέρωση γνώση των δημοτών & την εξαγωγή συμπερασμάτων: 

- Ο νόμος 3852/2010 για την Αυτοδιοίκηση [Καλλικράτης] και οι σχετικές επ’ αυτού εγκύκλιοι αναφέρουν επιλέξει:

« Το Προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο που προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον γραμματέα από τις παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας [εν συνόλω]…. Ο γραμματέας του Δ.Σ, εκλέγεται από τους συμβούλους τους ελάσσονος μειοψηφίας και ΟΧΙ από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Η αλλαγή αυτή επέρχεται με γνώμονα την όσο το δυνατό ευρύτερη αντιπροσώπευση των δημοτικών παρατάξεων στο Προεδρείο ..και την εγγύηση της καλύτερης λειτουργίας του…».

- Την Κυριακή 2/1 στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Μπαβελή, Πλατή & Κωτσοβού, έγινε πρόταση στην κ. Μπαβελή για την θέση του γραμματέα, πλην αυτή αρνήθηκε και έτσι η προτάθηκε για την θέση αυτή ο κ. Κωτσοβός, ως η μόνη υποψηφιότητα όπως προβλέπει ο Νόμος.

- Με πρόταση/εντολή του κ. Δημάρχου κόντρα σε όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα στον Νόμο, η συμπολίτευση ΔΕΝ ψήφισε [στο πνεύμα της συνεχώς επικαλούμενης απ’ τον ίδιο...συναίνεσης] την πρόταση που ο Νόμος επιβάλλει, και ψηφίστηκε μόνον απ’ όλη την αντιπολίτευση. Ερμηνεύοντας μάλιστα ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ τον Νόμο ο προεδρεύων κ. Βασιλόπουλος θεώρησε ότι δεν έλαβε την απαιτούμενη (;) απόλυτη πλειοψηφία και δεν εκλέγεται η μοναδική υποψηφιότητα [!], αναβάλλοντας την συνεδρίαση για την επόμενη Κυριακή [9/1].

- Είναι σημαντικό να τονιστεί, μετά από επικοινωνία μας, ότι τουλάχιστον ΟΛΟΙ οι ερωτηθέντες μεγάλοι ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Πελοποννήσου, εξέλεξαν γραμματέα ΑΜΕΣΩΣ την πρώτη αυτή Κυριακή, όπου υπήρξε, ΜΟΝΟΝ τον υποψήφιο της ελάσσονος μειοψηφίας, είτε με απόλυτη πλειοψηφία, είτε με σχετική δηλ. ΜΟΝΟΝ με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικά ο Δήμος Ναυπλίου εξέλεξε Αντιπρόεδρο ΜΟΝΟΝ με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, οι Δήμοι Κορίνθου και Κρανιδίου τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα ΜΟΝΟΝ με τις ψήφους της αντιπολίτευσης !!!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΜΟΝΟΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙ & ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ;;
[Κατά τον δικό μας προεδρεύοντα και τον δήμαρχο αυτές οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει είναι παράτυπες & ακυρωτέες;]

         - Ανεξάρτητα όμως από την νομιμότητα ή όχι της απόφασης αυτής της πλειοψηφίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, για την οποία θα αποφανθούν βέβαια τα νόμιμα όργανα, το συμπέρασμα & το μοναδικό ερώτημα είναι :
Υπάρχει κάποιος φόβος στην πλειοψηφία για την συμμόρφωση με τον Νόμο & την συμμετοχή του Γραμματέα από την ελάσσονα αντιπολίτευση και αντιδρούν ή συμβαίνει κάτι άλλο, ώστε να γινόμαστε  μοναδικά γραφικοί  στις διαδικασίες αυτές;;; Δεν φτάνουν οι επιλογές για τις θέσεις των επτά αντιδημάρχων, ώστε να αισθάνονται όλοι τους ασφαλείς;;
Ούτως ή άλλως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ελέγχει τα πάντα, χωρίς να επαφίεται στην διάθεση του οποιουδήποτε, ούτε από το εάν έχει κάποιο αξίωμα ή θέση στο Προεδρείο…  
Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να επαναλαμβάνει το ψευδεπίγραφο τροπάριο περί – δήθεν - συναίνεσης, σύμπνοιας, «όλοι μαζί» κλπ. Οι εκλογές τελείωσαν. Ας καταλάβει ότι πλέον θα βρίσκεται σε δημοτικό συμβούλιο, όπου υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και ενδιαφέρον για τον τόπο, και όχι μόνο κλακαδόροι ή μαθητές που θέλουν να κερδίσουν την εύνοιά του.
Εδώ θα είμαστε και... αναμένομεν…..