Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Επειδή οι συνεχείς αναφορές και «γκρίνιες» ερμηνεύονται από κάποιους –έστω λίγους- σαν στείρα αντιπολίτευση, εδώ και δύο μήνες η παράταξή μας απέφυγε την δημόσια τοποθέτηση & κριτική στα πεπραγμένα της πλειοψηφίας, περιοριζόμενη μόνον στα καθαρά δημοτικά της καθήκοντα δηλ. με θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές, δίνοντας έτσι ταυτόχρονα χρόνο στους κρατούντες να συνειδητοποιήσουν την βαρύτητα της ευθύνης και την σοβαρότητα της κατάστασης.
Δυστυχώς όμως και μάλιστα με κλιμακούμενη ανοδικά τάση, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίζονται από μια μεθοδευμένη δημιουργία έντασης σε οποιαδήποτε ένσταση ή άλλη άποψη της αντιπολίτευσης, με φωνασκίες συγκεκριμένων συμβούλων της πλειοψηφίας, που προσπαθούν να σταματήσουν κάθε αντίλογο, αλλα και έμμεσους ή άμεσους λεκτικούς προπηλακισμούς προς κάθε «αντιφρονούντα»,ώστε από την οχλαγωγία των διαξιφισμών να είναι αδύνατη η διατύπωση & καταγραφή απόψεων ….
Εσχάτως μάλιστα διαπιστώνεται ότι με αποκλειστική ευθύνη του κ. προέδρου, αποσιωπούνται επιστολές ή προσκλήσεις πολιτών ή κοινωνικών ομάδων ή φορέων που απευθύνονται –μέσω αυτού- προς τους Δημοτικούς συμβούλους , με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουμε γνώση σημαντικώτατων ερωτημάτων, θέσεων ή διαμαρτυριών πολιτών που έχουν την εντύπωση πως ήδη απευθύνθηκαν σ΄εμάς νόμιμα.
Αποκορύφωμα αυτής της μονόπλευρης & στοχευμένα υποκειμενικής πολιτικής, είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ εκ μέρους του κ. Προέδρου ,ΟΜΟΦΩΝΟΥ ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου της 24/5/2011 για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. στο Αργος και η ταυτόχρονη απόφασή του για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα του Νοσοκομείου !!! (αφου υποβαθμίστηκε & ξεχάστηκε στα συρτάρια η δημόσια πρόσκλησή μου γι΄αυτό από τον Φεβρουάριο !!)
Αλήθεια τι έγινε αυτό το ψήφισμα για την Δ.Ο.Υ. και η απόφαση του Δ.Σ. για το Νοσοκομείο ;; ΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ & ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ την αλήθεια ΓΙ’ΑΥΤΟ ;; ΚΑΝΕΙΣ !!
Τα ψηφίσματα γίνονται για να δημοσιοποιούνται και όχι για να κρύβονται με θρασύτατη σκοπιμότητα ! Η σκοπιμότητα μάλιστα είναι εμφανής ακόμη περισσότερο και από τη στιγμή που προ εβδομάδος οχλήθηκε ο κ. Πρόεδρος για την δημοσιοποίηση του ψηφίσματος και πάλι το αποσιώπησε …
Ποιος όμως έδωσε εντολή κ. πρόεδρε του Δ.Σ. να γίνονται κάτι τέτοια (αποκρυψη επιστολών στους δημ. Συμβούλους, ψηφίσματα , αποφάσεις κλπ) και αντ΄αυτου να εμφανίζεται ως ΜΟΝΟΣ υπεραμυνόμενος τα θέματα αυτά (Δ.Ο.Υ. Νοσοκομείο) ο κ. δήμαρχος και να ..παλεύει –δήθεν- μόνος του για το καλό του Δήμου ;
Δεν σχολιάζω αυτή καθαυτή τη ενέργεια της ανάρτισης του πανώ στο Δημαρχείο, άλλως τε ο αναρτήσας το υπέγραψε & ανέλαβε την ευθύνη της, όμως και αυτό στοχεύει στην ανάδειξη του...ενός μαχητή εναντίον όλων, ενώ και ο ίδιος γνωρίζει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ , αφού υπάρχει δεδηλωμένη ομοψυχία του Δ.Σ. γι΄αυτά (όχι βέβαια για το πανώ) και την αποκρύπτει…
Το δημοτικό συμβούλιο κύριοι της πλειοψηφίας είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων και όχι ..προαποφασιμένων επιλογών σε παραταξιακές προσυγκεντρώσεις, όλοι δε εκει μέσα-ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν στη συνέχεια- οφείλουν να σέβονται & να ακούν κάθε αντίθετη άποψη και όχι να δημιουργούν έντεχνα κλίμα οχλαγωγίας,λεκτικών προπηλακισμών και προσωπικών επιθέσεων.
Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν –οι περισσότεροι- δημοτικοί σύμβουλοι με ενδιαφέροντα και θέσεις που ενοχλούνται ιδιαίτερα από το κλίμα αυτό και το συζητούν αρνητικά παντού.
Τώρα για τις θέσεις που προσπαθούν κάποιοι όψιμοι «αργειταράδες» να περάσουν πομπωδώς με συνθήματα του τύπου «κάτω τα χέρια από το Αργος, ..όλοι μαζί για την πόλη κλπ» καλό είναι να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους γιατί εκτίθενται, αφού άλλα λένε στην τηλεόραση και άλλα κάνουν στην ουσία με τις –νόμιμες- αποφάσεις τους απ΄ευθείας αναθέσεων, όπου π.χ. σε τοπογράφους από τις ..Λιβανάτες και τη Σαλαμίνα ανατίθενται έργα του Δήμου μας (χάθηκαν οι δικοί μας τοπογράφοι;;), αλλοδαποί & εκ μεταθέσεως επαγγελματίες επίσης νόμιμα αναλαμβάνουν ειδικοί σύμβουλοι του κ. Δημάρχου, υποψήφιοι της παράταξης και όχι μόνο εισπράττουν –επίσης νομίμως- με απ΄ευθείας αναθέσεις τεράστια ποσά, ο δήμος επιβαρύνεται –επίσης νομίμως- μηνιαίως με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αμοιβές τόσο των αιρετών όσο και των συνεργατών του δημαρχιακού γραφείου, χωρίς να διαφαίνεται κανένα αντίστοιχο αποτέλεσμα και τόσα άλλα που (νομίζουν ότι) χάνονται στο φως της συνεχώς επικαλούμενης (αλλα υποχρεωτικής κατά Νόμο) …ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
Στο σημείο αυτό επικαλούμαστε –και προτείνουμε στην πλειοψηφία- την «μνημειώδη» εισήγηση αντιδημάρχου για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΕΔΚ, όπου αναλύθηκε λεπτομερώς η διαφορά αλλα και η βαρύτητα μεταξύ «νομίμου και ηθικού»…
Παρ’όλα αυτά όμως το φως αυτό της διαύγειας ,μαζί με εκείνο της αλαζονείας της εξουσίας, είναι τόσο έντονο που τελικά τους τυφλώνει. Τυφλώνει όμως μόνον τους ίδιους. Ολοι οι άλλοι μπορούμε και βλέπουμε πεντακάθαρα και τις επιλογές και τις δαπάνες και τους στόχους.
Και έχουμε –και θα έχουμε πάντα- όλα τα στοιχεία, αλλά περιμένουμε αλλαγές συμπεριφορών & αποτελέσματος.
Σε αντίθετη περίπτωση θα επανέλθουμε σύντομα, γιατι ο κόσμος βρίσκεται σε γενικό συναγερμό και όλα αυτά τον προκαλούν βάναυσα και θα τον αναστατώσουν περισσότερο και με το δίκιο του.-
Οι υπερβολές και οι στοχευμένες επιλογές έχουν όρια, που μόνον στο πρώτο αυτό πεντάμηνο έχουν ξεπεραστεί πρωτόγνωρα από την συμπολίτευση του Δήμου και τους κλακαδόρους της.
Τέλος επειδή ουδέποτε έχει κληθεί η αντιπολίτευση σε συσκέψεις με φορείς ή σε επισκέψεις επισήμων για διάφορα επίκαιρα θέματα του Δήμου για να διατυπώσει άποψη, φαίνεται πως υπάρχει ένας στοχευμένος αποκλεισμός. Και όμως ξέρουν πως έχουμε θέσεις και προτάσεις για θέματα που αφορούν τον τόπο , όμως σκέπτονται μόνον υστερόβουλα & αυτοκρατορικά.
Μέχρι να το καταλάβουν εμείς επαναδιατυπώνουμε τη θέση ότι είμαστε και θα είμαστε εδώ για κάθε θέμα, με διάθεση για ομόφωνες αποφάσεις, όμως εφόσον αυτές θα αποκρύπτονται έντεχνα ή θα συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά των αποκλεισμών κλπ, θα βρισκόμαστε συχνότερα σ΄αυτή τη θέση της ενημέρωσης. Υπάρχει όμως ακόμη –έστω- ελάχιστος χρόνος αλλαγής νοοτροπίας. Αναμένουμε..